Хасково

Още шестима от заразените в Хасково вече са отрицателни

Шестима от заразените с COVID-19 в Хасково днес на контролни тестове са дали отрицателни резултати, съобщават от областния кризисен щаб.

Това са лекарят и двете медицински сестри от Инфекциозно отделение, 39-годишната жена от село Черногорово и 48-годишният мъж от Свиленградско. Те ще бъдат изписани и поставени под 28-дневна домашна карантина. Отрицателна е и пробата на 40-годишната жена от Харманли, но тя остава за лечение в болницата.

Днес са изследвани общо 19 проби от Хасковска област, като всички са отрицателни. 11 от пробите са регулярни на персонала на Инфекциозно отделение в Хасково. Две са взети от пациенти с грипоподобни симптоми и също са отрицателни.

До този момент общо установените случаи на инфектирани с коронавируса в Хасковска област са 17. Един от пациентите почина, а вече 13 са оздравелите.

1 506 са случаите в страната към 17 часа, съобщават от здравното министерство. Днес са потвърдени 18 нови – 2 в област София, Видин – 13 и Ямбол – 3.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кекс
Кекс
30.04.2020 18:42 18:42

3 активни случая само?

Back to top button