Хасково

Нова заповед: Маската навън не е задължителна, освен ако не говорите с някого

Отменя се задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.

Това става с нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, която може да прочетете ТУК. Тя беше издадена след среща между премиера и членове на правителството с Националния оперативен щаб.

В заповедта се посочва, че всички хора, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки. При необходимост от контакт с други хора да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

С друга заповед на Ананиев отпада забраната за посещения на национални и природни паркове и планини – ТУК. Общинските кметове трябва да създадат необходимата организация за посещенията на гражданите там, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.05.2020 16:22 16:22

Крайно време беше заприличахме на зомбита с тези маски.

Back to top button