Хасково

Първите изследвани от полета от Нидерландия са отрицателни, чака се втора порция

Първите изследвани за коронавирус пасажери от неделния полет от Нидерландия, с който си дойдоха 14 души в Хасковска област, са отрицателни, съобщават от областния кризисен щаб.

Дванадесет проби са изследвани днес от Хасковска област. Всички те са дали отрицателен резултат. Шест от пробите са на жители на областта, пасажери в самолета, пристигнал от Нидерлания на 26 април. В него пътуваха 39-годишната жена и 15-годишният й син, които са с COVID-19 в хасковската болница. Жената е в тежко състояние. Те са от село Криво поле, където е карантинирана 16-годишната дъщеря, която е отрицателна. Четири проби на техни близки са взети по преценка на експертите от РЗИ – Хасково.

Последните две отрицателни проби са на – 40-годишната жена от Харманли, на която по преценка на лекарите е направена втора контролна проба за коронавирусна инфекция, след като вчера тя показа отрицателен резултат и на пациент на Инфекциозно отделение.

Днес са взети още седем проби за COVID-19 на пътници от същия полет, живеещи на територията на областта. Техните резултати се очаква да бъдат ясни в събота. Всички изследвани лица, роднини и пасажери, които не са хоспитализирани, са поставени под карантина.

1 555 са потвърдените случаи на COVID-19 в страната към 17 часа, съобщават от здравното министерство. Днес са доказани още 14 нови случая, като 8 са в област Видин, по 1 в областите Пловдив, Ямбол и Сливен, и 3 в София. Лабораториите продължават да работят.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button