22-годишната Александра от Хасково: Да работя в „Пирогов“ е сбъдната мечта

Хасково

22-годишната Александра Богданова от Хасково вече трети месец работи в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в София.

Тя завърши хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“. В момента е студентка трети курс в София в специалност „Лекарски асистент“ или както се наричаше преди години – фелдшер.

Александра

Александра работи в отделението по Педиатрия в „Пирогов“ по предложение на преподавателката си по Детски болести. „Първоначално бях доста стресирана, тъй като досега не бях работила с деца, а в стажовете, на които съм била по време на обучението ми, винаги съм работила само с възрастни. Най-вече съм била в Спешно отделение“, разказва пред Haskovo.info хасковлийката.

 

Засега младата фелдшерка свиква с работата в „Пирогов“, където обаче има доста малки пациенти в тежко състояние. „Имала съм случаи, в които съм плакала след това, защото е имало деца, които са били толкова безпомощни, а ти знаеш, че за момента няма как да им помогнеш и просто ти се къса сърцето. Аз съм доста емоционална и преживявам нещата със своите пациенти“, споделя Александра.

За нея упражняването на медицинската професия е сбъдната мечта. „Винаги съм била състрадателна и винаги съм помагала на всеки с каквото мога. За мен това е призвание. Радвам се, че работя в най-голямата болница в България“, казва тя и благодари на целия колектив в Педиатрията, с който успяват да се съхранят в тези трудни времена.

Александра

По нейните думи в „Пирогов“ е доста натоварено – вижда се абсолютно всичко. Основната промяна, която настъпва в болницата с началото на извънредното положение заради коронавируса е, че не се допускат пациенти, освен ако наистина не са по спешност. В нейното отделение има много по-малко деца. Мерките за сигурност са засилени до голяма степен. Всички входове на „Пирогов“ са затворени с изключение на централния. Измерва се температурата на всеки, влизащ в болницата. Медиците се тестват за COVID-19 по график по отделенията, като Педиатрията ще е през следващите дни.

Последно Александра си е била в Хасково в края на януари. Много й липсват близките, особено баба й, която е с хронични заболявания и не иска да се връща сега и да им рискува здравето.

Надява се в близко бъдеще да завърши успешно следването си в университета, който сега е затворен заради кризата. „Надявам се скоро да се възстанови всичко както си беше – ние да започнем обучението си и хората да се върнат на работа“, допълни Александра Богданова.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...