Хасково

Тестват пасажери от Нидерландия. Премиерът: Престъпление е да се върнеш болен

Днес са взети 12 проби за наличие на коронавирусна инфекция от Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

8 от пробите са на пасажери от полета, пристигнал от Нидерландия на 1 май, в който е пътувало и семейството от димитровградското село Воден, прието в софийска болница. Все още няма данни за резултатите на 36-годишния мъж и 34-годишната жена, но по преценка на здравните служби, започва изследване на контактните им лица.

Взети са проби и на двете жени, завърнали на същата дата с друг полет от Нидерландия, които казват, че имат положителни PCR-тестове направени там. Те са в хасковското село Брягово и се прибраха от летището до селото с такси, при положение, че са били предупредени от нидерландските власти да не пътуват.

По преценка на РЗИ са взети проби на още един мъж, както и на дъщерята на 39-годишната жена от Криво поле, която е в тежко състояние със сина си в МБАЛ – Хасково. Те се завърнаха от Нидерландия на 26 април.

Предстои пробите да бъдат изпратени до лабораторията утре.

Премиерът Бойко Борисов коментира днес и последните полети от Нидерландия, с които се прибраха заразени в Хасковско. По-думите му България не може да откаже на гражданите си да се прибират. Той определи като престъпление, това че двете жени не са казали по-рано, че са заразени.

1 618 са вече потвърдените случаи на COVID-19 в страната към 17 часа, съобщават от здравното министерство. Днес са доказани 7 нови случая в областите: 1 в Смолян, 1 във Враца и 5 в София. Лабораториите продължават да работят.
В областната болница във Видин е починал мъж на 64 г. Пациентът е страдал онкологично заболяване. Починалите, при които е установен COVID-19, са общо 73.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.05.2020 0:09 0:09

direkno v niderlandiya nyamat rabota bulgaria

Back to top button