Хасково

Възстановяват поетапно автобусните линии в община Хасково и страната

Започва поетапно възстановяване на автобусните линии в община Хасково и страната.

Това обяви пред Haskovo.info шефът на хасковската фирма „Арда тур“ и член на Управителния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи Себахтин Исмаил. Решението на превозвачите идва след облекчаването на мерките днес.

„От 7 май възстановяваме всечки линии по общинската схема в Хасково. Отново ще се движат автобусите по селата, за сега на 50% от обичайното си разписание и на 100% по линията Хасково – Димитровград. Около 11 май ще тръгнат и автобусите за София и Варна. Постепенно ще се пуснат всички“, обясни Исмаил. Той допълни, че е готов скоро да възстанови и международните линии. Тук обаче трябва да бъде решен въпросът с 14-дневната карантина при завръщането на шофьорите. Ако им бъде разрешено да продължат работа след отрицателен тест за COVID-19, това ще облекчи пътуванията.

Себахтин Исмаил допълни, че не е освободил нито един шофьор по време на извънредното положение. Това се отнася и до персонала в комплекса му в димитровградското село Радиево, който също отваря на 7 май. „Никой не е бил и в неплатен отпуск. Запазил съм си персонала и съм им плащал пълните заплати. В същото време имам нереализиран оборот от 1.2 млн. лв. до края на април“, пресмята бизнесменът.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Въпрос
Въпрос
04.05.2020 12:03 12:03

Това добре, но ще намалеят ли цените на билетите, предвид падането на бензина и газта

Back to top button