Хасково

99 отрицателни проби за коронавирус в Хасковско

Всички 99 проби за наличие на коронавирусна инфекция, взети от област Хасково вчера, са отрицателни, съобщават от областния кризисен щаб.

93 от тях бяха на персонал в Дома за стари хора, Дома за пълнолетни лица със сетивни нарушения и Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Хасково. Останалите 6 отрицателни проби са на медици и пациенти от МБАЛ – Хасково и МБАЛ – Свиленград.

Днес са взети 2 проби за COVID – 19. Те са на пациенти в инфекциозното отделение към МБАЛ – Хасково.

Към момента в хасковската болница за лечение с коронавирус са настанени 39-годишната жена, завърнала се от Нидерландия на 26 април, която продължава да бъде в тежко състояние и нейният син, който е в добро общо състояние. На 15-годишното момче му е взета втора контролна проба за наличие на вируса, която е положителна. Всички останали позитивни за инфекцията, които се прибраха в региона от Нидерландия, са без симптоми и са под строга 28-дневна домашна карантина.

Поставените под карантина в Хасковска област са 1 262.

1 778 са потвърдените случаи на COVID-19 в страната към 17 часа, съобщават от здравното министерство. Днес са доказани още 20 нови случая: 4 в област Перник, 2 във Враца и 14 в София. Лабораториите продължават да работят.

В областната болница във Велико Търново е починал мъж на 67 г. Пациентът е страдал от диабет, хронична бъбречна недостатъчност и хронична сърдечна недостатъчност. В МБАЛ – Ямбол е починал 70-годишен мъж, който е страдал от хронична обструктивна белодробна болест. Починалите, при които е установен COVID-19, са общо 84.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button