Хасково

Хасковлия ще полага безвъзмезден труд заради нарушаване на карантината

Хасковлия беше наказан с пробация заради нарушаване на задължителната 14-дневна домашна карантина, съобщават от Хасковския районен съд. Наказанието е след спорузамение.

Мъжът трябвало да е под карантина в дома си на улица „Картечар“ в областния град, но е напуснал жилището си. Наложената му пробация се изразява в задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от година и пловина, задължителни периодични срещи с пробационен служител и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 150 часа отново за срок от година и половина. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, и влиза в сила днес.

Haskovo.info припомня, че това е шестият осъден за нарушаване на карантината в Хасковска област. Наказанието предвидено от закона е до 5 г. затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

В петък Хасковският районен съд ще гледа ново дело срещу нарушител на карантината.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
да,да ама не
да,да ама не
29.05.2020 21:10 21:10

Кунчев (без маска от залата в МС) – носете маски на закрити общестени места.
Мутафчийски (върнал се от Италия предния ден в същата зала) – всеки влязъл от Италия подлежи на 14 дена карантина.

Back to top button