Хасково

Оставиха в ареста двама нарушители на карантината и рецидивист

Хасковският окръжен съд е оставил днес в ареста двама нарушители на карантината, съобщават от ХОС. Те са обжалвали мерките си „задържане под стража“, наложени им от Харманлийския районен съд.

При единия случай става въпрос за мъж, който е нарушил задължителната 14-дневна домашна карантина на 9 април в Харманли. Вместо да си стои вкъщи, той излязъл на тротоара пред жилището си.

Вторият случай е с мъж от Симеоновград, който също вместо да си стои под карантина в дома на 18 април след полунощ е хванат да пътува в кола към бензиностанция, за да си купи цигари.

Определението на окръжния съд и по двете мерки е окончателно и не подлежи на обжалване.

Haskovo.info припомня, че в Хасковска област вече има шестима осъдени нарушители на карантината. Наказанието, предвидено от закона е до 5 г. затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Също днес Хасковският районен съд е взел мярка „задържане под стража“ спрямо рецидивист, който откраднал авторесийвър от микробус, след което го запалил, за да заличи следите си.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button