Регион

Нова финансова подкрепа от Фонд „Обединени срещу COVID-19“ в Хасковско

Сдружение „Елисей“ в Харманли получава 10 000 лв от Фонд „Обединени срещу COVID-19“.

Сумата ще бъде използвана, за да подкрепи нуждаещи се в региона, пострадали от кризата с коронавируса. Неправителствената организация обичайно подпомага деца и възрастни в риск в по-малките общини.

Фондът осигурява финансиране и за Народно читалище „Просвета-1925“ в село Лозен, община Любимец. Предвидената сума за планираните помощни инициативи е 7 077 лв.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Американската търговска камара в България. С дарените 961 493 лв. ще се осигурят медицинска апаратура, оборудване и защитни средства, необходими за обслужване на пациенти с коронавирус, а също така хранителни продукти, лекарства и защитни средства за самотни възрастни хора, болни, деца, безработни, бедни и други уязвими групи

Одобрени във втория кръг са общо 32 проекта на стойност 287 509 лв.

Както Haskovo.info писа, на първия кръг от Хасковска област бяха финансирани МБАЛ – Свиленград и три неправителствени огранизации от община Димитровград.

Ако във фонда постъпят нови дарения, ще бъдат финансирани още от вече подадените проектни предложения. Най-активни са били кандидатите от малки градове.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button