Хасково

Отпускат до 200 лв. помощ за адвокати в нужда от хасковската колегия

До 200 лв. еднократна финансова помощ ще получи всеки адвокат в нужда за преодоляване на последиците от извънредното положение. Това е решено след дискусия на първото общо събрание на Адвокатска колегия – Хасково в условията на извънредно положение, което се проведе онлайн.

Става въпрос за действащи адвокати, които ще получат еднократната помощ след подаване на заявление. За пръв път в страната, по този начин се провежда общо събрание на адвокати. На него е гласувана актуализация на бюджета на Адвокатската колегия.

Необходимостта от провеждането на събранието е продиктувана от извънредното положение, в което адвокатите са лишени от възможността да упражняват професията си и да получават доходи от нея, поради спиране функционирането в пълен обем на съдебната система. Адвокатите казват, че са пренебрегнати от държавата и не могат да разчитат на подпомагане от нея. По тази причина Адвокатски съвет – Хасково освободи адвокатите от заплащане на членски внос към колегията за март, април и май.

За днешното онлайн заседание са се регистрирали за участие 114 адвокати от общо 359 вписани в колегията, което се отчита като по-висока активност от тази при нормални условия. „Адвокатите, участвали в общото събрание, изразиха становище, че тази форма за провеждането му е подходяща и за в бъдеще следва да намери по-широко приложение“, заявиха председателят адв. Меглена Гунчева и секретарят адв. Зоя Зарчева на Адвокатска колегия – Хасково.

От колегията изказват съболезнования на близките на адвокат Иван Жеков, който почина. Погребението ще е утре в 14:30 часа на централните гробища в Хасково.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button