Хасково

Тестваха 119 за ден в Хасковско, 118 са отрицателни

119 проби за взети и изследвани за коронавирус днес в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

112 от тях са по плана на РЗИ за изследване на социални заведения в областта. Те са на персонал и потребители от Дома за възрастни хора с психични разстройства в свиленградското село Пъстрогор.

4 проби са от жители на община Свиленград, пасажери от полети с доказани пътници с COVID 19.

3 проби са взети от МБАЛ – Хасково, 2 от които на персонал и 1 контролна проба на 39-годишната жена, настанена за лечение в ОАИЛ с доказан COVID 19.

118 от пробите са с отрицателен резултат. Положителна е контролната проба на 39-годишната жена, която остава за лечение в болницата.

Установени са контактните лица на 44-годишната жена от община Стамболово, чиято положителна проба бе обявена тази сутрин. На самолета, с който тя се е завърнала от Нидерландия на 8 май, са пътували общо 14 души от област Хасково – 5 от община Хасково, 4 от община Стамболово, 3 от община Любимец и по 1 от община Харманли и община Минерални бани. Още при пристигането на всички тях е връчено предписание за поставяне под 14-дневна карантина.

От летището до дома си жената е пътувала с кола, шофирана от неин сродник, който също е поставен под карантина. В колата са се возили и другите трима пътници, живеещи на територията на община Стамболово.

2 023 са потвърдените случаи на COVID-19 в страната към 17 часа, съобщават от здравното министерство. Днес са доказани още 19 нови случая в областите: Благоевград – 3, Перник – 3 и София – 13. Лабораториите продължават да работят.

В областната болница в Пазарджик е починал 43-годишен мъж с ДИК синдром и диабет. В МБАЛ – Враца е починала 83-годишна жена от дома за стари хора в село Гара Орешец. Пациентката е била със злокачествено заболяване и прекаран инсулт. Починалите, при които е установен COVID-19, са общо 95.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дано, дано, дано..............
дано, дано, дано..............
12.05.2020 20:13 20:13

Ха дано да имаме късмет да се Короняса и онази проста селянка дето се изживява като директорка на училище. Така и не се научи тази злобна женица, че хората не са като тиквите по нивата! От oткoлeшни врeмeнa e пoкaзaлa, чe имa мaниeритe нa цигaнкa нa пaзaрa – c други думи, в нeя нямa и кaпкa клaca и възпитaниe. Лoшoтo e, чe се изживява като умна и нeзaвиcимa жeнa. Нe, тя нe e умна и нeзaвиcимa жeнa – тя e дaлeч и oт двeтe. Eднa умна и нeзaвиcимa жeнa рeшaвa прoблeмитe cи пo цивилизoвaт нaчин, a нe ce държи кaтo квaртaлeн гaмeн прeд oчитe толкова хора Дa нe гoвoрим, чe eднa иcтинcки, a нe нaбeдeнa зa умна и нeзaвиcимa жeнa, никoгa нямa дa cи пoзвoли дa крещи пред хора от колектива, пред цялколектив и да търси обяснения на лични неудовлетворености. Кой нормален човек търси уважение и одобрение с тиранични заповеди и заплахи, и тон като на кaруцaр в изрaз нa cилa и нeзaвиcимocт. Нe, вcичкo тoвa ca дeлa нa мaхлeнкa, caмoпoвярвaлa cи, нo вce пaк мaхлeнкa.

иииииху
иииииху
12.05.2020 21:46 21:46

От днес имам вече нови бутафорки.
В тиквата ми дрънкат семки и галагонки.

Back to top button