Хасково

Разрешават изпращането на абитуриентите в училищата

Премиерът Бойко Борисов разпореди изготвянето на протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година, съобщават от правителствената пресслужба.

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания. Решението беше взето днес след среща на Борисов с представители на абитуриентите.

Абитуриенти

Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България.

Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протокола да бъде изготвен в най-кратки срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година. В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бат Ицо Т
бат Ицо Т
13.05.2020 12:54 12:54

Сега вече ако е останал някой не заразен на изпращането ще го дозаразат!

Славея Димитрова
Славея Димитрова
13.05.2020 12:56 12:56

И децата – както трябва , с маски в затворено помещение…..а тези, които трябва да им дават пример…вижте ги как си седят без маски.

емиииии
емиииии
13.05.2020 13:14 13:14

То само това е кусура, че няма изпращане, айде ходете се заразявайте, а пък после ще ревете, държавата такава, докторите онакива. Бат ви бойко е ясен, готов е да даде всичко на всеки, на когото нещо му е дошло на акъла. Важното е да го харесват и да го държат на власт.

Сияна
Сияна
13.05.2020 16:17 16:17
Отговор до  емиииии

Точно сега това изпращане е излишно! Именно тези млади хора трябва да се пазят, за да не донесат зараза на близките си а НЕ да броят до 12 в двора на училището, а след това да се качат на колите и да броят из града …ИЗЛИШНО!

Блатното прасе
Блатното прасе
13.05.2020 13:30 13:30

Много е важно да преброим до 12! Много е важно да покажем, че сме се изучили, а всъщност сме си неграмотни, но най-важно е след 14 дни да имаме бум на новозаразени младежи и учители. Перфектно начало на лятото, някои на море, други в болница, а трети в гробищата!

Анонимен
Анонимен
13.05.2020 19:48 19:48

Хайде стига сте писали глупости,като не знаете какво да пишете,не се обаждайте.Не гледате ли другите европейски държави.Не виждате ли Швеция,Дания и др.където живота си върви и никой не ги стряска.Щели да се заразят,от кого бе ,не ви ли е ясно,че заразата дойде от циганите,които си идват от чужбина.Да нямали изпращане абитуриентите,да не брояли до 12.Ами какво да има тогава-да погребем цялата държава и да се тюхкаме за коронавируса.Хайде стига вече глупости.Разбира се ,че трябва да има изпращане.

Back to top button