Строги противоепидемични мерки в хасковския съд, забраниха и климатиците

Хасково

С изтичането на извънредното положение от 14 май в съдебната палата в Хасково ще се спазват строги противоепидечни мерки, съобщават от окръжния съд.

Новата заповед на председателя на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова се отнася до достъпа до сградата на съдебната палата, организацията на работата на регистратура и деловодства, начините за извършване на справки по делата и призоваване и връчване на съдебни книжа, мерките за дезинфекция и други. Участниците в съдебните дела например ще се допускат в сградата не по-рано от 10 минути преди обявения час за съответното заседание. Влизането в сградата трябва да е с лични предпазни средства и след задължителна дезинфекция на ръцете. Препоръчва се справките по дела да се извършват по телефона.

Съд

Във всички общи помещения трябва да се работи при отворени прозорци. Съдебните служители трябва да са с лични предпазни средтва, а при работа с граждани и с ръкавици. Работните места трябва да се дезинфекцират на всеки час. Забранено е ползването на климатици в съдебните зали и всички общи помещения. Забранено е и сядането на пейките в коридорите, а хората трябва да спазват дистанция от 2 метра.

Заповед АД-116,13.05.2020 г

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.