Хасково

Обявиха извънредна епидемична обстановка до 14 юни – ВИДЕО

Извънредна епидемична обстановка в страната се обявява от 14 май до 14 юни.

Това съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е взето на извънредно правителствено заседание с участието на премиера Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет. Haskovo.info припомня, че тази нощ изтича двумесечното извънредно положение в страната.

„След извършена от главния държавен здравен инспектор оценка на съществуващия епидемичен риск в България и констатираната непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите, са налице обстоятелствата, обуславящи министъра на здравеопазването да предложи на Министерския съвет обявяването на извънредната епидемична обстановка“, се казва в съобщението.

Здравният министър Кирил Ананиев обясни, че всички мерки остават, както е обявено досега. Вече ще са разрешени трансплантациите, а градските градини и парковете ще са достъпни за всички. Министърът е против отпадането на 14-дневната карантина за връщащите се от чужбина.

За този месец ще се види как се развива заболеваемостта и какъв ефект дават мерките. Ако в продължение на 3 дни или на седмица има високи стойности на новозаболели, ще се предприемат обратните мерки. Ако ситуацията се подобрява, ще има облекчаване.

Здравният министър обявява мерките на брифинг:

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
↕
14.05.2020 9:15 9:15

Има си хас.

Back to top button