Хасково

31 заразени за денонощие в страната, изследват 34 от Хасковско

34 проби за коронавирус са взети през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Oт тях 29 са на персонал от Центъра за настаняване от семеен тип и Дома за стари хора в Харманли. 3 проби са на пасажери от Харманли от полети с доказан COVID-19. И 2 проби са на пациенти от МБАЛ – Хасково. Поставените под карантина в Хасковска област са 1 658 души.

31 са заразените в страната през последното денонощие, съобщиха тази сутрин от националния щаб. Те са констатирани в областите София (12 случая), Ямбол (6 случая), Плевен (4 случая), Сливен (3 случая), Пловдив (2 случая), Кюстендил (1 случай), Габрово (1 случай), Монтана (1 случай) и Пазарджик (1 случай).

Общо случаите са 2 100. 521 са излекувани, починалите са 99. 365 са в болница, като 51 са в интензивни отделения. 228 са заразените медици.

От щаба отново коментираха случаите, при които пътници от Нидерландия, включително и от Хасковско, не съобщаваха на летището, че са болни. Ген. Венцислав Мутафчийски каза, че нашето законодателство не изисква болният да заявява, че е болен от каквото и да било, дори и за ХИВ.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button