Тестват 41 в Хасково, сред тях са 8 медици и пациент в болницата

Хасково

41 проби за наличие на коронавирус са взети днес в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

13 от тях са взети от МБАЛ – Хасково, като 8 са на персонал на болницата, 1 – на пациент, а 4 са втори контролни проби, след изтичане на 28-дневна карантина. Контролните проби са на сина и дъщерята на 58-годишния мъж от Хасково, който почина вследствие на инфекция с вируса и на 72-годишния мъж и 66-годишната му съпруга от Хасково, които бяха констатирани на 12 април. Haskovo.info припомня, че четиримата бяха изписани от болницата след отрицателни контролни проби и поставени на 28-дневна домашна карантина.

28 проби са взети от РЗИ – Хасково на персонал от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 1 и 2 в Хасково.

Вчера са взети 37 проби от община Свиленград – 35 на персонал и 2 на пациенти от МБАЛ – Свиленград, диагностицирани с пневмония. Тук също се очакват резултатите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.