Регион

16 са вече осъдените в Хасковско за нарушаване на карантината

Още двама са осъдени в Хасковска област за нарушаване на задължителната 14-дневна домашна карантина.

След споразумение Харманлийският районен съд е наложил пробация на мъж за 2 г. и половина. Той е нарушил карантината на 6 април в Харманли, като е напуснал дома си и е отишъл да плати сметка за телефон в центъра на града. Харманлиецът ще има задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и ще полага безвъзмезден труд в полза на обществото 150 часа за 1 г. Определението на съде е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Отново след споразумение Димитровградският районен съд е наказал на 4 месеца условно с 3 г. изпитателен срок и глоба от 10 000 лв. жена. Тя е нарушила карантината в периода от 23 до 25 март в димитровградското село Черногорово. Определението на съда е окончателно.

Haskovo.info припомня, че в Хасковска област вече има 16 осъдени нарушители на карантината. Наказанието, предвидено от закона е до 5 г. затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
да,да ама не
да,да ама не
29.05.2020 21:11 21:11

Кунчев (без маска от залата в МС) – носете маски на закрити общестени места.
Мутафчийски (върнал се от Италия предния ден в същата зала) – всеки влязъл от Италия подлежи на 14 дена карантина.

Back to top button