Отварят Неделния пазар в Димитровград на 24 май

Регион

Неделният пазар в Димитровград ще заработи на 24 май. Това става със заповед на кмета Иво Димов. Той ще работи от 7 до 14 часа. Автопазарът засега няма да работи. Haskovo.info припомня, че тържището беше затворено за близо два месеца и половина заради пандемията от коронавирус.

Димов обясни, че решението е взето след заседание на Общинския кризисен щаб и консултации с Националния оперативен щаб. На местно ниво имало мнения за и против отварянето на пазара. Против били медици, а за неговото заработване са комисията по пазарите към общинския съвет, както и търговците.

Пазар

На Неделния пазар трябва да се извършва дезинфекция два пъти дневно, като тоалетните ще се дезинфекцират на всеки час. Търговците трябва да са с лични предпазни средства, каквито се препоръчват и на клиентите. На търговските обекти и външните части на заведенията трябва да се извършва дезинфекция и да се избягва струпването на хора. Ще има поне 5 полицейски екипа, които да следят за реда на пазара.

Ако всичко е нормално – мерките се спазват и заболеваемостта не се покачва, от следващата седмица е възможно Неделният пазар да отвори от петък, както и да заработи Автопазарът, допълни Димов.

Градоначалникът предупреди, че ако се докажат 5 – 10 случая на заразени с коронавирус, които са свързани с пазара, тържището веднага ще бъде затворено за неопределен период.

Иво Димов допълни, че много сериозни суми не са постъпили в бюджета заради затварянето на пазара. Възможно е това да бъде наваксано. През второто полугодие се очаква корекция на бюджета, когато ще бъдат направени разчетите. Кметът обаче подчерта, че здравето на хората е на първо място и призова всички да продължат да спазват необходимите противоепидемични мерки.

Вижте заповедта на кмета на Димитровград

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

  • Най-сетне го отварят!
    Заболя ме главата как пазарджиите( които се правят на големи патрони), още от първата седмица почнаха да реват. Иначе карат скъпи коли, големи тарикати го раздават, а два месеца реват ли реват.

  • Реват защото от там си вадят хляба осигуряват работа на хората ако няма пазар от къде да платят,не сме като бойко тиквуна да раздаваме държавни пари наляво надясно на мои и наши хора,работим с чест и труд като си плащаме всичките необходими задължения към държавата

    • До Рамбо – мангала,какво си плащаш бе откъсак,като дойде проверка и изчезвате всички,половината не знаете какво е касов апарат.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.