Хасково

НАП разреши на две фирми от Хасковско неотложни плащания в извънредното положение

Две фирми от Хасковска област са получили разрешения от НАП за неотложни плащания в периода на извънредното положение, съобщават от хасковския офис на Агенцията. Общо дружествата в страната са 1 400.

Чрез този механизъм на фирми, които са затруднени да обслужват задълженията си към бюджета и имат наложен от НАП запор на банкови сметки, се разрешава с част от постъпленията по тях да извършват неотложни плащания. Става въпрос за заплати на персонала, плащания към доставчици, а друга част отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски.

От 21 май се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове, както и образуването на нови изпълнителни дела, напомнят от приходната агенция.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button