1/3 от родителите ще пуснат децата си на градина в Димитровград

Регион

Между 30 и 35% от родителите ще пуснат децата си на детска градина в Димитровград. Това е показало проучване по забавачките в общината, съобщи кметът Иво Димов.

Това означава, че в групите ще има по 4 – 6 до 8 деца и няма да се наложи допълнителна организация, като разделянето на групи и посещения на деца по график в определени дни. Започва доставката на храна и консумативи за градините. Най-вероятно те ще заработят следващата сряда. За персонала ще са осигурени защитни шлемове, а на входовете ще се измерва температурата на децата.

В Хасково също се уточняват нещата, като всички градини са в готовност да отворят. До ден – два ще е ясно кога ще стане това за всички градини, съобщи за Haskovo.info кметът Станислав Дечев.

Haskovo.info припомня, че със заповед на здравния министър Кирил Ананиев беше разрешено детските градини в страната да отворят от 22 май. Организацията беше възложена на кметовете по места.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

3 коментара

  • Браво на загрижените и отговорни родители от Димитровград. Те показват, че преди всичко здравето на децата е на първо място в живота ни. Да всички сме затруднени но децата са наша първа отговорност.

  • Граждани, селяни, толупи и т.н. Престанете с глупавите коментари.
    Какво ще стане с децата в ДГ в Хасково като в група има по 25-30 деца? Как ще се прави подбора за мен това е важно защото в групата на моето дете са 26 деца и доколкото разбрах има 19 кандидата да се върнат децата им на градина.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.