Молитвата на Рамазан Байрам ще е на игрищата на Ямача, джамиите ще са затворени

Хасково

В неделя сутрешната молитва на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам, наричан още Шекер Байрам, ще е на помощните игрища до стадион „Хасково“ в парк „Ямача“, съобщи за Haskovo.info районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди.

Причината е епидемията от коронавирус. Хасковските джамии ще останат затворени, за да се избегне струпването на много хора на едно място.

На игрищата на Ямача вярващите ще бъдат на по-голямо разстояние един от друг, като ще могат да ползват дезинфектант. Забранени ще са здрависванията и прегръдките след края на молитвата, допълни Еминефенди.

Днес работници вече подготвят игрищата за голямата неделна молитва, която започва от 6:30 часа.

Игрища

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

10 коментара

 • Днес е християнският празник на светите Константин и Елена, защо ни занимавате с Рамазан?

 • Днес е християнският празник на светите Константин и Елена, защо ни занимавате с Рамазан?

 • това не е ли частен имот????
  кой се разпорежда с него???
  Днес всички на протест на площада!!!!

 • Такова нещо не трябва да се допуска, тези игрища не са чисти, там акат кучета, през ноща младежи правят любов там и хвърлят нечистотии, хора пикаят също там и е голям грях там да се прави ритуал! Трябва задължително в джамията където е чисто местото иначе ще бъдат наказани всички, и че съжаляват жестоко.

 • Сигурен, нощта… Ака се..
  Но е тясна главната улица за да излязат навън. Тя стана квато стана, нали бсп и те ще стачкуват на 24 май т. г. 2 в 1.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.