Хасково

Отварят детските градини в Хасково от 27 май

Детските градини в община Хасково отварят на 27 май. Кметът Станислав Дечев е изпратил писмо до директорите на градините, в което се казва, че трябва да създадат необходимата организация, съобщават от общината. Това трябва да стане при спазване на всички противоепидемични мерки.

Родителите трябва да бъдат информирани за всички мерки и задълженията по спазването им, както и да подпишат информирано съгласие за посещение на детето в градината. Ако има възможност е препоръчително децата да се гледат вкъщи. Причината е, че никой не може да даде гаранция на родителите, че детето им няма да се окаже в контакт с носители на COVID-19.

Директорите трябва до 16:30 часа на 26 май да представят график и ред за организацията на работа на детските градини. Два работни дни по-рано родителите трябва да уведомят директора на съответната градина, че възнамеряват да доведат детето си. Те трябва да декларират, че не им е известно детето да е било в контакт със заразно болни и нямат признаци на болест през последните 14 дни. При възможност да не използват градски транспорт до детската градина или яслата. Децата трябва да се водят и взимат по график, без да има струпване на хора. Родителите трябва да мерят температурата на децата си и да не ги водят на градина, когато забележат признаци на заболяване. Те трябва да избягват да влизат в детската градина.

Писмото на кмета е след експертна среща между заместник-кмета Мария Вълчева, началника на отдел „Образование“ Йорданка Иванова и директори на детски градини от общината. На срещата директорите са заявили категоричната си готовност да подновят работата на градините при стриктно спазване на противоепидемичните норми и разчитат на разбиране и отговорност и от страна на родителите, допълват от кметството.

Мерките за работа на детските градини

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дамян Толумов
Дамян Толумов
21.05.2020 20:23 20:23

Как така отварят бе В магазин не те допускат без маска трябва да влизат по един купувачите за да не се заразят а в детската градина децата как ще са разположени на 2 метра едно от друго и ще са без маски Още един път се убеждавам че премиера и министрите му са обикновени АБДАЛИ както казват турците и е време да си хоидят

Back to top button