Регион

Хиляди изпълниха Неделния пазар в Димитровград

Хиляди търговци и клиенти изпълниха Неделния пазар в Димитровград в първия му работен ден.

Haskovo.info припомня, че тържището беше затворено близо 2 месеца и половина заради извънредното положение с коронавируса. През това време търговците бяха освободени от такси и наеми, като загубите за общината са близо 700 000 лв.

Пазар

Търговските обекти на Неделния пазар са около 2 000, като работещите там са 4 000. Днес имаше клиенти от различни краища на България. Тържището е отворено от 7 до 14 часа.

Всички търговци трябва да са с маски или шлемове и да имат дезинфектанти. За клиентите носенето на предпазни средства е препоръчително. Екипи следят да няма струпване на хора. Пазарът днес ще бъде дезинфекциран два пъти, а обществените тоалетни – на всеки час.

Пазар

Както Haskovo.info писа, Неделният пазар беше отворен експериментално със заповед на кмета Иво Димов след заседание на общинския кризисен щаб, където е имало гласове „за“ и „против“. Ако всичко е нормално – спазване на мерките и липса на заболяемост, от следващата седмица тържището ще заработи от петък, като може да се отвори и Автопазарът.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.05.2020 0:14 0:14

Народа ни е много прост. Всички си мислят, че вирусът е измислица, докато той не ги сполети.

Ема
Ема
25.05.2020 12:28 12:28

Има ли манговци от Нидерландия???

Back to top button