Поредна награда за поетесата София Милева

Любопитно

Поетесата София Милева от Хасково получи специална награда от традиционния национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов“ в Кюстендил.

Журито от литературни критици и известни поети е отличило стихотворението на Милева „Изход“. Младата поетеса е автор на книгата „Грехопадение“ (2018).

Литературният конкурс се провежда за първи път през 2007 г. Организира се от читалище „Братство 1869“ и Община Кюстендил под патронажа на кмета. Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на град Кюстендил, в която се вписва и поетът Биньо Иванов (1932-1998).

ИЗХОД

Липсваш ми понякога, но свиквам.

Няма цял живот да е обичане.

Още малко и ще станеш никой,

после безразсъдно безразличен.

Липсваш ми, но кожата ще скъсам

там, където галил си нахално.

Че животът ми виси на косъм,

утре сутрин няма да е вярно.

Ден ми трябва и ще те забравя.

Нищо, че отнел си ми години.

Вадя си сърцето и заравям го,

и дори забравям, че го имах.

Липсваш ми понякога, но малко.

Просто разни спомени се връщат.

Няма да се хвърля втори път

във ръце, които не прегръщат.

3 коментара

  • Стихотворението е чудесно .Заслужило си е хубавото и умно момиче наградата.Да й е
    честито .Забележката за предлога ВЪВ е неуместна .Теорията на литературата дава много примери и смята за правилно при римувана и мерена реч ,както е в случая, да
    се използват ВЪВ и СЪС вместо В и С.Вземете университетските учебници по теория на литературата и си попълнете знанията.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.