Хасково

Отвориха репетиционните зали и театрите, заведенията на закрито – от 1 юни

Отварят репетиционните зали, разрешават се театри, концерти, сценични прояви, съобщават от здравното министерство. Това става със заповед на здравния министър Кирил Ананиев – ТУК. Тя беше издадена след среща с представители на културните среди и танцовите формации, които протестираха на 24 май в София.

Концертите и театрите на закрито трябва да са при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и до 50% на открито. Залите в читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други трябва да са при заетост на местата не повече от 20 човека за групови занимания, и не повече от 1 човек на 4 квадратни метра площ.

В заповедта на здравния министър се казва още, че считано от 1 юни се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч. и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Също считано от 1 юни се разрешават всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button