Хасково

17 нови заразени в страната, тестваха 56 в Хасковско

56 проби за коронавирус за взети през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Три от тях са на медици от МБАЛ – Хасково и три – на пациенти от болницата. Една от пробите на пациенти е контролна – на 39-годишната жена, интубирана в ОАИЛ и тя остава положителна. Останалите пет проби са отрицателни.

31 от пробите са взети от персонал на Дома за медико-социални грижи за деца в Хасково. 5 са от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в Димитровград. 7 проби са от Кризисен център за лица, пострадали от домашно насилие и трафик в Димитровград. Седем проби са взети на контактни лица на последния установен случай с COVID – 19 в Хасково. Резултатите им все още се обработват.

17 са констатираните случаи на коронавирус в страната през денонощието, съобщиха от националния щаб. Те са в областите: София (11 случая), Шумен (3 случая), Пазарджик (2 случая), Ямбол (1 случай). Така общият брой е вече 2 460. 32 са излекуваните и са общо 912, трима са починали вчера, като броят им е вече 133. 217 са настанени в болници, като 22 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button