Хасково

Преглеждат децата на входа на градините в Хасково, разделят по-големи групи

Детските градини в Хасково отвориха тази сутрин при строги противоепидемични мерки.

Както Haskovo.info писа, средно 23% от родителите заявиха, че ще пуснат децата си на градина. Това са 712 от общо 3 094 деца. Най-много са малчуганите в детски градини „8 март“ и „Весели очички“ – по 39%.

Градини

В „8 март“ тази сутрин очакваха 65 деца в градината и 45 в яслата. В групите са около 10 деца, като в една са 19 и ще бъдат разделени в две помещения. Персоналът е здрав, никой не е отказал да работи, като всички са с лични предпазни средства. Засега работещите там няма да бъде изследвани за коронавирус, съобщиха за Haskovo.info от ръководството.

Удължено е времето за прием – от 7:30 до 9 часа, за да няма струпване. Температурата на децата се мери на входа, като им се преглежда и гърлото. Родителите също са предупредени да не водят децата си болни.

Градини

Ванина Димова каза, че двамата с мъжа й работят и няма кой да гледа детето им. Не се притеснявла, а дъщеря й тръгнала с желание сутринта за градината.

Най-нисък процент на посещаемост е заявен в градина №21 „Вихрогонче“ – 6%, съобщават от кметството. „Вихрогонче“ обединява всички 12 забавачки в селата от община Хасково. В 10 от селата градините днес не отварят. Само в Малево и Конуш работят с групи от по десетина деца. Останалите детски градини в селата са заявили, че ще започнат занятия от 1 юни.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button