Хасково

8 заразени и 51 излекувани в страната, изследват 17 в Хасковско

17 проби за коронавирус са взети през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Осем от пробите са от МБАЛ – Хасково. Две от тях са на медици, а шест са втори контролни проби след първа отрицателна. Това са мъжа от община Димитровград, хоспитализиран в София след завръщането си от Нидерландия и на неговата съпруга, на мъжа от Свиленград, както и на двете медицински сестри и лекаря от МБАЛ – Хасково. Пробите им все още се обработват.

Девет проби за взети от РЗИ – Хасково. Осем от тях са контролни проби на заразените пасажери от двата полета, завърнали се от Нидерландия на 1 май и една контролна проба на дъщерята на 39-годишната жена, интубирана в ОАИЛ на хасковската болница. И техните резултати все още се обработват.

Всички 15 проби, взети от социални домове в Свиленград на 27 май са отрицателни.

Към момента хоспитализирани, при които е потвърден COVID-19 от Хасковска област, са 39-годишната жена, интубирана в ОАИЛ и 36-годишният мъж Хасково.

8 са констатираните случаи на коронавирус през последното денонощие в страната, съобщиха от националния щаб. 5 са в област София, Пазарджик – 2, Видин – 1. Изследвани са 1 725 души. Общо случаите са 2 485. 51 са излекуваните и те са вече 1 016 или 41%. Двама са починали и са общо 136.

Щабът вече е препоръчал да се премахне 14-дневната карантина на влизащите от страните от Европейския съюз, включително за Сърбия и Северна Македония. Карантината ще остане за 8-те държави с най-висока заболеваемост от последните две седмици. Заради стабилното намаляване на заболеваемостта се очаква в средата на юни да бъдат отворени границите в ЕС.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button