Хасково

14 заразени в страната, 6 нови излекувани в Хасковско

5 проби за коронавирус са взети през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Три от тях са на медици и две на пациенти от МБАЛ – Хасково. Една от пробите на пациентите е на 39-годишната жена, интубирана в ОАИЛ на хасковската болница. Всички те са отрицателни.

Отрицателни са и осемте проби, взети от МБАЛ – Хасково на 28 май. Шест от тях са втори контролни проби след първа отрицателна на мъжа от община Димитровград, хоспитализиран в София след завръщането му от Нидерландия и неговата съпруга, на мъжа от Свиленград, на две медицински сестри и лекарят от МБАЛ – Хасково. Отрицателни са и двете проби на персонал, взети на същата дата от хасковската болница.

Към момента под домашна карантина в областта са 1281 души.

14 са заразените са последното денонощие в страната, съобщиха от националния щаб. Изследвани са 1 353 души. Общо случаите са вече 2 499. Новите излекувани са 48 и вече са 1 064 – 42%. Починалите вчера са 3 и са общо 139.

Математическите анализи показват, че епидемията в България гасне. Ефективното репродуктивно число вече е 0.8, тоест 10 заразяват 8, а те – 6.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button