Хасково

Няма зрелостници под карантина за матурата по български език в Хасковско, ще се влиза с маски

Няма абитуриенти, които да са под карантина в Хасковска област преди държавния зрелостен изпит по български език и литература на 1 юни, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Така на матурата в понеделник се очакват 1 567 зрелостници. Изпитът започва в 9 часа и ще продължи 4 часа. Както Haskovo.info писа, матура ще има в 22 училища със 144 зали в областта. Навсякъде има камери за видеонаблюдение. Абитуриентите ще са разредени и ще са на поне метър и половина един от друг. Ще има по двама квестори в стая, както и по коридорите, като общият им брой за първата матура в региона е 428.

Влизането в училищата ще започне в 7:30 часа, за да няма струпвания. Всички зрелостници трябва да са с маски, ръкавиците са по желание. Който няма маска, такава ще му бъде осигурена от съответното училище. Температурата ще се измерва само на тези с грипоподобни симптоми. Квесторите също ще са с лични предпазни средства. По време на матурата абитуриентите ще могат да работят и без маска. Стаите са дезинфекцирани, като в понеделник сутринта ще бъдат дезинфекцирани и дворовете на училищата, в които няма да бъдат допускани външни хора.

За втората матура на 3 юни заявления са подали 1 108 зрелостници. Тя ще е в 19 училища в региона със 126 зали. Квесторите тук са 354. 429 са учениците от професионалните гимназии, които на 5 юни ще държат държавен изпит за степен за професионална квалификация.
372 абитуриенти са заявили биология, а 370 искат да се явят на английски език. География са пожелали 141 зрелостници.

9 абитуриенти в Хасковска област са заявили трети държавен изпит по желание. Тук квесторите са 42.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милена
Милена
31.05.2020 11:09 11:09

Каква е идеята да се влиза с маска, а после в стаята да се стои без маска? И защо няма да се мери температура на входа, от къде да знаят медицинските лица кой е със симптоми и кой без симптоми? Дъщеря ми ще е много притеснена да стои в стая пълна с ученици без маски ! Защо е това безумие?

Back to top button