Хасково

14 заразени в страната, 5 нови оздравели в Хасковско

Пет нови са оздравели след коронавирусна инфекция в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Шест от пробите взети от РЗИ – Хасково на 28 май са обработени. Пет от тях са отчели отрицателен резултат и една положителен. Оздравели са 38-годишният мъж и децата му на 5 и 15 години, завърнали се от Нидерландия на 1 май. Положителна е отново пробата на неговата съпруга. На жената е връчено предписание за още седем дни домашна карантина, след което ще бъде тествана повторно. Оздравели са и двете жени на 41 и 42 години от община Хасково, също завърнали се с полет от Нидерландия на 1 май. Макар техните проби да са отрицателни, те ще могат да напуснат домовете си утре, след изтичане на домашната карантина.

За област Хасково от 29 заразени (в това число мъжът, хоспитализиран в София, след завръщането му от Нидерландия на 1 май) напълно оздравели са 18, един почина, двама са в болница и 8 са на амбулаторно лечение, поставени под домашна карантина.

14 са новите заразени през денонощието в страната, съобщиха от националния щаб. Така общо случаите са 2 513. Новите оздравели са 10, а един е починал. 161 са настанени в болница, като 17 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button