Хасково

22 заразени и 73 оздравели в страната, положителна контролна проба в МБАЛ – Хасково

Три проби за наличие на коронавирус са взети през изминалото денонощие в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Една от тях е на медик от МБАЛ – Хасково и две са на пациенти в болницата. И тримата са отрицателни.

От петте проби, взети на 1 юни – четири са дали отрицателен резултат и една – положителен. Положителна за COVID – 19 е контролната проба на 36-годишния мъж от Хасково, който вече беше доказан с инфекцията. Той е в добро общо състояние, но остава за лечение в Инфекциозно отделение.

2 560 са общо случаите на коронавирус в страната, като новите заразени са 22, съобщиха от националния щаб. Сред новозаразените има две деца под 2-годишна възраст, както и 9 медици. 7 от тях работят в едно и също отделение на болница, която не приема пациенти, заразени с коронавирус. По разпореждане на главния здравен инспектор отделението в Сливен е затворено. Ще се проучат разширен кръг от контактни лица, както и всички преминали през отделението пациенти.

Починал е мъж на 71 години от Видин с придружаващи заболявания и жена на 67 години от Пазарджик. До момента починалите са 146, като средната възраст е 68.7 години.

Оздравелите са 73, с което общата бройка на преборилите заболяването става 1 206. Броят на настанените в болница е рекордно нисък – 132, а само 9 от тях се нуждаят от интензивно лечение.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button