В Хасково вече ще се правят PCR тестове за коронавирус

Хасково

В Хасково вече ще може да се правят PCR тестове за доказване на инфекция с коронавирус.

Това става факт след като „Диагностично-консултативен център 1 – Хасково“ беше включен от здравното министерство в списъка на лечебните и здравни заведения за провеждане на високоспециализирано медико-диагностично изследване Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19. В списъка са общо 32 заведения в страната.

Лабораторията на хасковската Първа поликлиника вече е оборудвана с нужната апаратура. В момента се провеждат изпитания и обучение на работещите там. Очакванията са през следващата седмица лабораторията да направи първите PCR тестове, заяви пред Haskovo.info управителят на Първа поликлиника д-р Ясен Янев.

Досега РЗИ и болниците в Хасковска област изпращаха взетите проби за изследване в лабораториите в Стара Загора и Кърджали. След стартирането на PCR тестовете в лабораторията към Първа поликлиника те вече ще се правят в Хасково. Д-р Янев допълни, че гражданите свободно ще могат да си правят PCR тестове, като изследването им ще струва 120 – 130 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

  • Сетила се Мара да се побара!!А и каква е тази цена 120-130 лева кожудери!! То вирус вече няма те тестове ще првят малоумници!!На 80% от тези търговци трябва да им отнемат лекарските права!!Вие сте срам за професията!!

  • Въпросът е на кой ще се правят?
    Явно хора влизащи по нужда в болница ще бъдат рекетирани с 130 лв., просто за да могат да се подложат на нужните животоспасяващи манипулации за които пак ще си платят на ръка…
    Е, няма подобна такава държава в света….

    • Тестването по желание винаги се плаща. Навсякъде в страната цената на този тест е между 100 и 130 лева. Кое не е ясно? Може би мозъчният ви дефицит!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.