Регион

Жена и двете й деца от Брягово се върнаха с коронавирус от Нидерландия

Жена и двете й деца от хасковското село Брягово са положителни за коронавирус и са настанени в софийска болница, съобщиха за Haskovo.info от РЗИ – Хасково.

От здравната инспекция са били информирани, че семейството тръгва от Нидерландия с кола и че имат здравословни проблеми. Властите са били предупредени и на 6 юни с пристигането им на границата са били насочени към софийска болница. Там всички са тествани, като майката и децата са дали положителни резултати за COVID-19, а бащата е отрицателен. Той ще бъде поставен под домашна карантина.

Кметът на Брягово Делчо Митев заяви пред Haskovo.info, че бащата все още не се е върнал в селото. Не е изключено през следващите дни и други жители на селото да се приберат от Нидерландия.

Haskovo.info припомня, че за последното денонощие положителните в страната са 83. Заради многото заразени в последните дни главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че ще поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30 юни или още цял месец. Според него извънредната епидемична обстановка трябва да остане, тъй като ако тя бъде премахната няма да има основание за налагане на граничните мерки. Той увери, че ако това се случи няма да бъдат въвеждани нови ограничения. Ангел Кунчев ще поиска да се удължи и задължителната карантина за влизащите от определени страни у нас и след 15 юни. Сред тях са Северна Македония и Босна и Херцеговина.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.06.2020 12:48 12:48

Браво на хората, че са реагирали адекватно и че са предупредили, че си идват в Бъглария и имат симптоми! На фона на всички, които се завърнаха от чужбина и тръгнаха от къща на къща да си видят роднините и приятелите, това семейство е постъпило правилно! Дано оздравеят бързо!

Back to top button