Хасково

4 нови заразени с коронавирус в Хасковско, 93 в страната

4 нови заразени с коронавирус са регистрирани в Хасковска област през последното денонощие, съобщават от здравното министерство.

От областния кризисен щаб съобщават, че два от случаите са на 52-годишен мъж от община Харманли и на 64-годишна жена от община Свиленград. Мъжът е контактен на последния обявен заразен от община Свиленград.

Мъжът и жената са се изследвали с PCR тестове по свое желание. Те са без симптоми и са поставени под домашна карантина. Контактните им лица са установени и са им връчени предписания за карантина.

Другите два случая са на децата на 11 и на 7 години от хасковското село Брягово, за които Haskovo.info писа, че на 6 юни пристигнаха с родителите си от Нидерландия, а на 7 юни бяха доказани с положителен резултат. Заедно с майка си, която също е положителна, са настанени в софийска клиника. Семейството беше изпратено в болницата директно от граничния пункт. Адресната им регистрация е в Хасковско и затова сега системата ги е включила към нашата област.

През последното денонощие в Хасковска област са взети 56 проби за наличие на коронавирусна инфекция. Шест от тях са на медици от МБАЛ – Хасково. Те са отрицателни.

50 проби са взети от РЗИ – Хасково. 12 на потребители от Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания -Харманли, 36 са взети от Дома за стари хора в Харманли, една контролна на 38-годишната жена от община Хасково и една по преценка на епидемиолога. Пробите все още се обработват.

От изследваните през изминалото денонощие 2 640 проби в страната 93 са с положителен резултат. Те са в областите: Бургас – 1, Видин – 1, Габрово – 1, Добрич – 1, Кърджали – 12, Ловеч – 3, Пазарджик – 2, Плевен – 4, Пловдив – 2, Разград – 2, Сливен – 9, Смолян – 2, София – 2, София (столица) – 33, Стара Загора – 1, Хасково – 4, Шумен – 11, Ямбол – 2.

У нас към момента са потвърдени общо 3 086 случая на коронавирус, от които активни са 1 230. Излекуваните са 1 688 – 24 от тях са регистрирани през последното денонощие.

204 са настанени в болница, като 15 са в интензивни отделения. Заразените медици са 311, а новите случаи са 5. Един е починал вчера, като общо са 168.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кубрат
Кубрат
12.06.2020 11:05 11:05

Шибани мангусти само обикалят и сеят зараза.

Back to top button