Хасково

Изгоря склад за платове и вата в Хасково

ImageОгромен пожар избухна днес следобед в частен шивашки цех и склад в Хасково. Горящата сграда е само на метри от 3 бензиностанции и Автомобилна администрация. В момента на инцидента в цеха за производство на вата и продажба на платове и луксозно спално бельо са работели 50 шивачки.

Внезапно изгаснал тока, след което работничките усетили дим, а бригадирката им извикала: „Бягайте, пожар!“. Всички жени изскочили навън, някои от тях както си били по чехли, без да успеят да вземат дори чантите с личните си документи от пламналото помещение. Според директора на областното звено „Пожарна безопасност и спасяване“ комисар Николай Вълчев причината за пожара е техническа неизправност.

Първоначално на място са изпратени три пожарни, а по-късно на помощ пристигат още 4 автомобила от областта. Операцията по гасенето се ръководеше лично от комисар Николай Вълчев. Пред горящата сграда бяха областният управител Румен Данев, шефовете на местното РПУ и на областната полицейска дирекция, пристигна и кола на Гражданска защита и линейка. 

ImageИзпратените на местопроизшествието  противопожарни автомобили извършиха пет-шест курса, за да зареждат с вода, след което се връщаха обратно, за да гасят. След час и половина пламъците бяха овладени. Пътят беше отцепен за около час, но движението на изхода за Кърджали вече е възстановено. 

Пред  Haskovo.info работещите в шивашкия цех и склада казаха, че собствениците им са в Турция. Жените изразиха опасение, че заради пожара от утре може да останат без работа. По-късно пристигна служебния автобус на фирмата, който качи работничките, за да ги върне по домовете им. Сред тях няма пострадали. 

Служители на Гражданска защита и РИОСВ все още правят измервания на въздуха. „При такива пожари във въздуха се изпускат опасни вещества, но замерванията показват, че опасност за населението няма и ситуацията е под контрол.“, бе категоричен шефът на пожарната.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button