Хасково

Рекордни 132 заразени в страната, изследват медик в МБАЛ – Хасково

Една проба за коронавирус е взета през денонощието в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Тя е на медик от МБАЛ – Хасково, като резултатът още не е готов. Тестът на пациента от болницата, направен на 17 юни, е отрицателен.

През изминалото денонощие за коронавирусна инфекция в страната са изследвани 2 104 проби, 132 от които са дали положителен резултат, съобщават от здравното министерство. Те са в областите: Благоевград – 4, Бургас – 1, Варна – 1, Велико Търново – 1, Видин – 7, Добрич – 1, Кърджали – 2, Кюстендил – 11, Пазарджик – 17, Плевен – 5, Пловдив – 8, Разград – 1, Сливен – 9, Смолян – 5, София област – 26, София град – 30, Стара Загора – 1, Шумен – 1, Ямбол – 1.

Общият брой на потвърдените в България случаи на COVID-19 е 3 674. От тях активни са 1 543 случая. Излекуваните са 1 941, като 61 от тях са регистрирани през последното денонощие. 289 са настанени в болница, като 13 са в интензивни отделения. Шестима са починали вчера.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button