Хасково

Карантина за всички контактни с Григор, сред които и кметът, дезинфекцират кортовете

Всички контактни лица от първи ред с тенисиста Григор Димитров се поставят под карантина. Сред тях е кметът на Хасково Станислав Дечев.

Това реши на извънредно заседание областният кризисен щаб. Председателят му областният управител Стефка Здравкова каза, че продължава установяването на контактните. Тя призова хората към самосъзнание и ако са имали близък контакт с Гришо да сигнализират в Регионалната здравна инспекция.

Здравкова допълни, че ще бъде издадено предписание за пълна дезинфекция на кортовете на Кенана, където Григор тренира при завръщането си в Хасково.

Не се предвижда масово тестване на контактните. Проби ще бъдат взимани само на хората със симптоми. Дори и при отрицателен резултат за коронавирус те ще останат под 14-дневна карантина. От днес лабораторията към Първа поликлиника започва да прави PCR тестове, но с капацитет 15 – 20 на ден, което засега е недостатъчно, каза още Здравкова.

Haskovo.info припомня, че дотук се стигна след като Григор се почуства зле на корта в Хърватия, а тестът му даде положителен резултат за коронавирус.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

8 коментара

  1. Ужас!Сега като ги карантират журналята,по цял ден ще пишат тъпотии за коронавируси за да спамят населението.Блокирам глупавите сайтове!

  2. По отношение на паниката, обхванала майките, чийто деца са се снимали с Григор Димитров в Хасково, от РЗИ са категорични, че снимката не се води контакт.

  3. Чудя се защо Гришо се тества в Франция а тук не ? Явно техните деца са му по мили…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button