Хасково

Маските на закрито отново стават задължителни

Заради ръста на заразените с коронавирус у нас през последната седмица, държавата въвежда нови, по-строги мерки за борба с COVID-19.

Това обявиха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и представители на Националния оперативен щаб. Това става след среща с премиера Бойко Борисов. Заповедта на здравния министър – ТУК.

Маските отново стават задължителни във всички закрити пространства, включително магазини, молове, като изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения. В търговските обекти на закрито ще трябва да се спазва и 1.5 метра дистанция.

Мероприятията на закрито ще бъдат организирани при заемане на максимум 50% от капацитета на съответната зала. Посетителите ще трябва задължително да носят маски.

При провеждане на футболни мачове на сектор ще се допускат до 1 000 души. При останалите спортни мероприятия на открито ще се запълва до 50% от капацитета.

Започва и масов контрол за изпълнението на мерките срещу коронавируса. До края на седмицата ще се реши дали извънредната епидемиологична обстановка в страната да се удължи и след 30 юни.

„Григор Димитров е 38-ият случай на COVID-19 в Хасково. Няма нужда да направим нещо различно. Той направи срещи, които са с нисък риск. По-опасни са много близките контакти, които той имаше с медиите и кмета на Хасково“, коментира държавният главен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той допълни, че всичкии са поставени под наблюдение.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.06.2020 15:50 15:50

Луди деграданти ! Иде Видовден, блейте от страх

Рев
Рев
22.06.2020 16:26 16:26

Нека ревът на клавиатурните партизани започне сега!

Back to top button