Хасково

Удължават извънредната епидемична обстановка до 15 юли

Удължава се извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Това стана ясно по време на заседанието на Министерския съвет.

Здравният министър Кирил Ананиев каза, че през този период няма да се налагат нови или стари строги мерки, а ще се заложи на тези, които се прилагат и в момента. В сила остават изискванията за спазване на социална дистанция и лична хигиена. Силно завишен ще бъде контролът.

Ананиев обяви, че ръстът в броя на заболелите и носителите на коронавируса от 9 юни насам е 3,2 пъти. Правели се обаче и значително повече тестове. Преди дневният им брой бил около 1 200, а сега – над 2 000.

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че ако не започнат хората да спазват дистанция и не носят лични предпазни средства по стадионите и в нощните заведения, това може да доведе до повторното им затваряне.

„Демокрацията е за дисциплинираните“, категоричен бе Борисов. Той отбеляза и положителното в настоящата ситуация – нарастването на броя на оздравелите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button