44-годишен е с коронавирус в МБАЛ – Хасково, завърнал се от Франция

Хасково

44-годишен мъж от община Хасково е с положителен тест за коронавирус, съобщават от областния кризисен щаб. В същото време неговият случай не е отбелязан за област Хасково в националната система.

Преди 10 дни той се е завърнал от Франция. Мъжът е бил с грипоподобни симптоми и е наблюдаван от общопрактикуващия си лекар. По препоръка на лекаря му е взета проба за коронавирус, изпратена в лаборатория извън областта, която е отчела положителен резултат. Поради оплаквания мъжът е настанен в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково. Контактните му лица са установени и са им връчени предписания за поставяне под карантина.

За последното денонощие от МБАЛ – Хасково са взети две проби за коронавирус, които са отрицателни.

Три от контролните проби, взети от РЗИ – Хасково на 24 юни, са отрицателни и една положителна. Положителен за COVID-19 остава мъжът на 52 години от община Харманли, останалите трима души са напълно излекувани. Отрицателна е и пробата взета от МБАЛ – Харманли.

166 са положителните за COVID-19 от изследваните 2 775 проби през последното денонощие в страната, съобщават от здравното министерство. Те са в областите: Благоевград – 6, Бургас – 4, Варна – 8, Велико Търново – 3, Видин – 1, Враца – 1, Габрово – 2, Добрич – 1, Кърджали – 2, Кюстендил – 13, Пазарджик – 4, Перник – 1, Плевен – 5, Пловдив – 13, Разград – 5, Русе – 2, Сливен – 6, Смолян – 5, София област – 15, София град – 60, Стара Загора – 5, Шумен – 4.

Общо случаите са 4 408, а активните са 1 827. 2 370 са излекувани, от които новите са 107. 384 са в болница, като 16 – в интензивни отделения. Двама са починали вчера.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

6 коментара

  • Тестът прави ли разлика между САРС и корона вирус, защото последния се състои именно от САРС и няколко белтъка от СПИН.

    • Важното е да има страх и да се усвояват пари.

  • От къде по точно от града или селата се е ра, хождал 10 дни. Ами доктора не е ли положителен.

  • Крайно неадекватна и недостоверна информация представена от този сайт.Защо пишете новини ,които са лъжа и не са потвърдени?Защо не отидете при лекаря и да питате каква е истината?Защо трябва да се стигне до съд ,заради оронване на престижа? Защото заглавието не е отново прикриване на истината за симптомите от страна на пациент и семейството му?Мислете като пишете.Пациента не е бил записан в листата на лекаря и отива за първи път при него в кабинета и със висока температура ,върнал се е преди 10 дни от Франция и сестра му , която е медицинско лице му е давала 10 дни антипиретик.Когато докторът го вижда за първи път в кабинета го изпраща в лабораторията,за съмнение за Ковид 19.Мислите ли че един самоуважаващ се лекар ще рискува здравето си и здравето на пациентите си и най-малкото работата си.Моля проверете си информация , преди да пишете лъжи колкото да запълните редовете.

    • „Неадекватната и недостоверна“ информация доколкото виждам е дадена от областния щаб. Тя е същата и в останалите медии и освен това тя не се разминава особено с това, което твърдите. Кое всъщност е проблем в случая?

  • Кажете ако знаете ,коя е сестра му и къде работи щом е мед.лице.Нека да знаят хората дали са имали контакт с нея.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.