Кметът оттегли докладните за Детската градина по изкуствата и Туристическия център

Хасково

Докладните на Станислав Дечев за преобразуването на Детската градина по изкуствата и Туристическия информационен център бяха оттеглени в началото на днешното заседание на Общински съвет – Хасково. Това става след като възникнаха обществени дебати по двете точки преди те да бъдат разгледани от общинските съветници.

Предложението на кмета за Детската градина по изкуствата беше тя да се влее в Детска градина №18 „Осми март“. Причината за това е, че от години сградата на Детската градина по изкуствата е опасна. Това са констатирали и последните проверки на пожарната и РЗИ.

Родители на деца обаче се обявиха против и създадоха петиция. Вчера те се срещнаха с представители на общината. След разговор и с персонала на градината Станислав Дечев обяви още вчера пред Haskovo.info, че ще си оттегли докладната и ще се търси вариант да не останат без работа няколко преподаватели, а и родителите да заявят дали искат да се преместят в новата градина.

В другата оттеглена докладна кметът предлагаше Туристическият информационен център да се влее в предприятието „Спорт и отдих“. Като мотиви беше посочено, че така ще се създаде оптимизирана и ефективно действаща структура.

В началото на днешното заседание на Общинския съвет стана ясно, че двама от съветниците и кметът са под карантина заради контакт с Григор Димитров и не могат да участват в него. Георги Пеев е поискал да бъде част от заседанието виртуално, но това му е било отказано. Деян Янев не е подавал такова искане. Председателят на местния парламент Таня Захариева обясни, че няма как един съветник да бъде част от заседанието виртуално. Това можело да се случи само за цялото заседание и то при наличието на нужния софтуер, а такъв нямало.

Общината: Детската градина по изкуствата е опасна. Майки: искаме си я

Един коментар по “Кметът оттегли докладните за Детската градина по изкуствата и Туристическия център

  • тоя па Дечев много страхлив бе, веднага клекна, егати кмета, страх го тресе да не го бутнат или да кажат че е лош, мишка

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.