Хасково

105 заразени в страната, 10 проби в Хасковско

10 проби за коронавирус са взети през денонощието в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Шест от пробите са взети от РЗИ – Хасково, като една е контролна на 52-годишния мъж от община Харманли и пет са по преценка на епидемиолога. Всички са отрицателни.

Четири от пробите са взети от пациенти на МБАЛ – Хасково. Една от тях е на 44-годишния мъж, който е последният установен случай на територията на областта. Резултатите им все още се обработват.

Тази сутрин националната система отчете за Хасковска област случая на 44-годишния мъж, който се завърна от Франция и даде положителен тест за коронавирус.

105 са положителните за COVID-19 от изследваните през изминалото денонощие 2 750 проби, съобщават от здравното министерство. Те са в областите: Благоевград – 2, Бургас – 15, Варна – 4, Видин – 1, Враца – 7, Кърджали – 3, Кюстендил – 4, Пазарджик – 8, Перник – 1, Плевен – 1, Пловдив – 2, Разград – 2, Русе – 4, Сливен – 4, Смолян – 5, София област – 7, София град – 23, Стара Загора – 5, Търговище – 2, Хасково – 1, Шумен – 2, Ямбол – 2.

Общо случаите са 4 513, като 1 841 от тях са активни. Излекуваните са общо 2 457, 87 от които са регистрирани през последните 24 часа. 392 са в болница, като 18 са в интензивни отделения. Четирима са починали вчера.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button