Хасково

Три нови случая на коронавирус в Хасковско, 234 са заразените в страната

Три нови случая на коронавирус са регистрирани в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Става въпрос за 71-годишен мъж от община Димитровград, който е с пневмония в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково. Контактните са издирени и са им връчени предписания. Две положителни проби извън областта са дали и две жени на 57 и 43 г. Те живеят в община Димитровград и продължава издирването на контактните им лица.

За последното денонощие в Хасковска област са взети 6 проби за коронавирус. Отрицателни са контролните проби на 31-годишен мъж, 55-годишна жена и 67-годишна жена от община Хасково, които са в МБАЛ – Хасково. Те ще бъдат изписани и поставени под домашна карантина. Две проби, взети от РЗИ все още се обработват. Двете проби, взети от МБАЛ-Харманли на 13 юли, са отрицателни.

234 са новите случаи на заразени с COVID-19 в страната, при направени 4 885 PCR теста. До момента общият брой на заразените в страната достигна 7 645 души, излекували са се 3 663, а жертвите на пандемията са 283. Активните случаи са 3 699. Починали са 7 души, а 146 са се излекували.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button