Търсят с конкурс 15 войници в Хасково

Хасково

Конкурс за общо 190 вакантни войнишки длъжности в Сухопътни войски обявиха от Министерството на отбраната.

15 са местата във военно формирование 52 740 в Хасково. Те са за сапьор, мерач на картечница, гранатометчик, разузнавач и др.

До 4 септември кандидатите, завършили граждански средни или висши училища, трябва да подадат лично писмено заявление за приемане на военна служба до командирите на военните формирования чрез структурите на Централното военно окръжие. Конкурсът ще се проведе от 16 до 30 ноември и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване. Изпитът по физическа подготовка включва лицеви опори и коремни преси, бягане совалка 10х10 м. и крос 1000 м. Тестът за обща култура включва 100 въпроса.

Спечелилите конкурса кандидати за войници се приемат на служба ако не са навършили 40 години. За вече изпълнявалите кадрова военна служба във въоръжените сили, които не са били освободени по дисциплинарен ред, възрастта е 41 или 44 г.

3 коментара

  • ДА ВЗИМАТ ПОМАЦИ. ПОМАКА Е БЕЗМОРАЛНО ЖИВОТНО. КЪДЕТО ГО ПРАТИШ ТАМ ОТИВА С АВТОМАТ. В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ДОРИ В НА МАЙКА СИ ПУТКАТА .САМО ДА ИМА ПАРИ. ТОВА Е БГ АРМИЯТА. СРАМ

    • Аман от прости хора като вас стига с тази омраза всички сме хора такива хора като теб трябва да са по малко.

  • ДА НЕ АБРАВЯМЕ БАТАК. ТАМ ПОМАЦИ СА КОЛИЛИ. НЕ ТУРЦИ . ПОМАЦИ. БИЛ ЗАГИНАЛ НЯКАКАВЪ СИ КАПУТ В КЕРБАЛА. ЗА РОДИНАТА БИЛ ЗАГИНАЛ. ЗАГИНАЛ СПОРЕД МЕН ОТ АЛЧНОСТ. НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ОТ РОДИНАТА. ЗА ПАРИ. МАЙКА СИ ПУТКАТА ЛИ ТЪРСИ ТАМ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.