Регион

Окончателно: Само 2 положителни за коронавирус след масовото тестване в „Пролет“

Приключи масовото тестване за коронавирус на служителите в димитровградската фабрика „Пролет“. И след последния обработен резултат положителните проби от тестовете остават само 2, съобщиха за Haskovo.info от ръководството на фирмата.

До тестването се стигна след като служителка даде положителна проба във вторник вечерта. В сряда от фабриката взеха решение да се направят PCR тестове на целия персонал от над 300 души. Пробите бяха изпратени в софийска лаборатория за сметка на работодателя.

Положителни са две колежки на първата заразена, които са работили в близост до нея, но не непосредствено, обясниха пред Haskovo.info от фабрика „Пролет“. От там изразиха задоволство от резултатите, които потвърждавали, че са взети необходимите противоепидемични мерки и че те се спазват.

На заразените е наложена карантина. От РЗИ извъшват епидемично проучване на контактните им лица.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button