Регион

Още 10 дни платен отпуск за учителите в детските градини в Димитровград

Учителите и всички педагогически специалисти в детските градини в община Димитровград ще получат допълнително 10 работни дни над договорените по Колективния трудов договор, сключен между синдикатитите и работодателските организации, съобщават от кметството.

Решението е регламентирано с подписан Анекс към КТД от кмета Иво Димов, председателя на Общинския кординационен съвет на синдиката на Българските учители в Димитровград Донка Вълева, председателя на Регионалния синдикат „Образование“ на КТ „Подкрепа“ – Димитровград Иванка Янчева и председателя на Съюза на работодателите в системата на предучилищното и училищното образование в България – секция Димитровград, Валентин Христов.

По време на извънредното положение в страната заради коронавируса детските градини бяха принудително затворени и това изчерпа голяма част от годишния отпуск на персонала в тях, което породи необходимост от увеличаване на размера му. Сега учителите, психолозите и директорите в детските заведения ще могат да ползват допълнително 10 работни дни платен годишен отпуск.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Да им т.....я в у......а
Да им т.....я в у......а
20.07.2020 15:52 15:52

Иво пендел да ви го туря в у……..а на теб и твоите подчинени нищо не вършите като хората

Back to top button