Хасковски фирми вече кандидатстват по новите антикризисни мерки

Хасково

Хасковски фирми вече са започнали да кандидатстват по 3 от новите антикризисни мерки, съобщиха за Haskovo.info от Бюрото по труда в областния град.

До днес кандидатите са 12, като една от фирмите вече е одобрена, а документите на останалите се обработват. Става въпрос за мерките „Заетост за теб“, „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19“ и стартиралата мярка с нов дизайн 60/40.

Днес и на 23 юли от 9:30 до 16 часа пред бюрата по труда се провежда националната информационна кампания на Агенцията по заетостта „Новите мерки по Ваша мярка“. Тя е насочена основно към работодателите. До обяд през шатрата пред хасковското Бюро по труда преминаха над половин дузина фирми. Сред тях беше Николина Райкова, която има магазин за дрехи втора употреба. Жената се е насочила към мярката „Заетост за теб“. Помощта е до 3 месеца и чрез нея се покриват възнагражденията в размер на минималната работна заплата и осигуровките върху нея. Целта е да се подкрепи наемането на безработни.

Борса

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Един коментар по “Хасковски фирми вече кандидатстват по новите антикризисни мерки

  • 60/40 – криворазбраната помощ за да се съхранят работещите. Да,ама не!
    Има фирми,които през карантината пуснаха персонала си в платен или неплатен отпуск,получиха помощ от държавата,но не компенсираха служителите си в неплатен отпуск.Прибраха си парите във фирмените каси под условито,че това им било компенсация за тези,на които са им изплатили платените отпуски!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.