Осъдиха още двама нарушители на карантината в Хасковско

Регион

Още двама нарушители на задължителната 14-дневна домашна карантина са осъдени в Хасковска област.

4 месеца условно с изпитателен срок от 3 г. и 10 000 лв. глоба получи от Свиленградския районен съд неграмотен мъж след споразумение с прокуратурата. Той е бил поставен под карантина след завръщане от Франция. На 18 май е напуснал дома си в село Лозен, община Любимец и е отишъл в село Малко Градище в същата община, където се е разхождал по улиците.

Харманлийският районен съд пък наказа с пробация поставен под карантина мъж в симеоновградското село Константиново. Той излязъл от дома си на 12 май и отишъл в парка на селото. Наказанието предвижда задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период.

И двете присъди са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.

Haskovo.info припомня, че в Хасковска област вече има 32 осъдени нарушители на карантината. Наказанието, предвидено от закона е до 5 г. затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.